poetische activiteiten van Marion

9. apr, 2017
10. sep, 2015
10. sep, 2015
21. aug, 2013

 

NIEUWS    NIEUWS     NIEUWS     NIEUWS     NIEUWS     NIEUWS     NIEUWS     NIEUWS      NIEUWS 

 

                       De Wilgjes 2014, tweede serie van deze boekjes wordt nu opgestart !

 Dichters en proza~auteurs kunnen zich aanmelden, om hun meest geliefde gedichten en prozawerk uit te laten geven.  Zij kunnen dan een `wilgje `laten drukken met hun eigen werk, onder eigen titel, en in een vaste vorm, aantal en volume.

De eerste serie, uitgekomen op 1 mei 2013, was een groot succes. Er deden 35 auteurs aan mee, met een totaal aantal wilgjesboekjes van 1750 stuks !

Het enthousiasme, waarmee de schrijvers hun boekjes presenteerden, was geweldig ! Voor ons, als  medewerkers van de uitgeverij de Wilg, een stimulans om door te gaan op deze mooie poëtische weg ...

 

  °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° de wilgjesauteurs, samen voor de poort van Kasteel Bergh, 1 mei 2013 °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 

Even herhalen. Dit zijn de karakteristieken van een Wilgje...

...aantal bladzijden 64, dus 32 bladen, voor tekst beschikbaar 60 bladzijden.

...formaat is 20,5 bij 16 centimeter

...harde kleurencover , en titel  verzonnen door de auteur, zodat het Wilgje een geheel ´eigen´boekje wordt.

...aantal exemplaren die men als auteur minimaal moet afnemen is 25 stuks.

...tegen een vaste prijs per boekje van 8 euro per stuk, ex 6% btw.

...dus voor 8x25 euro, ofwel 200 euro ex btw heeft de auteur 25 exemplaren van zijn of haar boekje met eigen titel, cover en tekst, voorwoord en eventueel illustraties. Deze zijn alleen in zwart/wit.

Hoeveel auteurs moeten minimaal meedoen ? Er moeten minimaal 30 auteurs meedoen, wil deze serie 2 doorgaan. Individuele auteurs kunnen ook meer exemplaren laten drukken, maar alleen in veelvouden van 25 stuks. Deze  aanpak is gekozen, omdat wij door de grotere totaalhoeveelheid bij de drukker een lagere prijs kunnen bedingen. Voor serie 2, uitkomend in juni 2014 zijn wij de -nog steeds lage- prijs van 8 euro ex btw per boekje overeengekomen.

Zoals bekend, werkt Uitgeverij de Wilg zelf op non profit basis.

Uiterlijk  op 1 oktober 2013 moeten er voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen bij Uitgeverij de Wilg, mailadres zie deze site.

Ieder die zich per mail aanmeldt, ontvangt informatie terug. Bij die mail wordt dan een contractje gevoegd, waarin alle details staan vermeld, plus de voorwaarden .

Nog vragen ?  bel desnoods Marion of Rob Spronk.  zie hierna.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

 

Voor algemene informatie en correspondentie:
dewilg@waaier.com of rob@waaier.com tel. 0592-272991.

 °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

(C) (R) kenmerk: 2012.006040.01/GH. De hiervoor genoemde boekjes-serie " Wilgjes " is een concept, dat auteursrechtelijk is beschermd door  deponering van de omschrijving en naamgeving ten kantore van het Notariaat Zuidlaren. Noch de term "Wilgjes", noch het concept zelf mag door derden worden gebruikt op enigerlei wijze, in woord,geschrift en/of beeld, dan na vooraf verkregen toestemming van Uitgeverij de Wilg, sectie van De Raadgever Intradiensten b.v. te Annen. Alle rechten terzake blijven voorbehouden aan deze uitgeverij.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Marion Spronk

Marion Spronk (1943, Franeker) zingt in woorden over de glans van het leven De gedichten laten haar voortdurende verlangen zien naar de essentie van het bezielde, de bron ervan, naar dat wat er toe doet, los van de ruis van alledag.

Sedert ruim 25 jaar publiceert zij haar werk vanuit de door haar zelf gestarte uitgeverij De Wilg. Zie ook item "uitgegeven bundels" in de rechterkolom.

Marion is te vinden op facebook en verschillende andere sociale netwerken. De groep dichters, die elkaar via internet ontmoeten in www.dichterskring.nl  inspireren haar bijzonder. 

Verder organiseert Marion met haar man Rob ieder jaar een dichterskampeerkamp in Lheebroek (bij Dwingeloo) in augustus. Dit jaar was dat al voor de zevende achtereenvolgende jaar. Volgend jaar, 2013, is het dichterskamp gepland voor 17 en 18 augustus.

Informatie: rob@waaier.com . Nog niet eerder van gehoord?  Vraag een uitnodiging !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De nieuwste bundel van Marion:   KIEKEBOE  , heeft als thema kindergedichten.
Vanaf nu te bestellen bij uitgeverij de Wilg voor 1o Euro ( exclusief  verzendkosten).  De illustraties zijn  gemaakt door Mirjam Spronk, illustrator in Nieuw-Zeeland.  mail: dewilg@waaier.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------